"November 1-jén született Benedek, természetes úton mindenféle komplikáció nélkül. Így utólag már jó emlékként gondolok vissza a szülésre is, persze akkor nem volt egy leányálom. Sokat segített a torna, és a légzőgyakorlatok, amikre megtanítottál! És ezeknek köszönhetően nem lett semmilyen sérülésem, ami most gondot okozna. Köszönöm Neked még egyszer, jó szívvel ajánlom az óráidat és a szakrendelésedet másnak is ????"
Emese, 28 éves
"Izgatottan vártam a szülés felkészítő tornát Réka lányom kísérőjeként. Már a helyszínre érkezve a nyugalom érzése áradt szét bennem. A tornaterembe belépéskor Piroska várt bennünket, akinek derűje, nyugalma azonnal megragadott. A rövid elméleti felkészítés után a páros gyakorlatok következtek, melyek a bensőséges, szeretetteljes érintésre alapozva mutatták meg a leendő apukáknak,-nagymamának-hogy a baba érkezésekor a tudatosan támogató jelenlétük milyen nagy segítség lehet a leendő édesanyáknak. Mindenkinek meleg szívvel ajánlom a tornán való részvételt,ami kiváló felkészítést ad az előttünk álló szülésélményre."
Császármetszés után keresetem fel Piroskát. Nagyon pozitív tapasztalatokkal tértem haza az eddigi két alkalommal. Már az első alkalom után sokkal jobban éreztem magam, foglalkoztunk a hegemmel, a hasizmommal, a nem éppen egészséges gerincemmel és a fasciákkal is. Piroska emberséges hozzáállása és közvetlensége a szakértelme mellett plusz jó pont, ugyanis én alapvetően nem viselem jól, ha vizsgálgatnak, tapogatnak :) így pedig oldott volt az egész hangulata, az állapotfelméréstől a tornákig. Mindenkinek jó szívvel ajánlom, én személy szerint örülök, hogy végül vele kezdtem meg a közös munkát (kaptam más ajánlást is, de az illető nem győzött meg - biztosan nem véletlenül alakult így).
-Melinda, 33 éves
Egy kis élménybeszámoló..
Hétvégén fesztiválozni voltunk 2 gyerekkel, 4 éves és 10 hós. Sokat mentünk, sokat emeltem, hordoztam, még a nagyobbik is volt a nyakamban. És semmit nem éreztem a kockával! Olyan felszabaditó érzés volt! Persze másnap pihenős napot csináltunk, sok tornával!
Senkit nem szeretnék ilyen "extrém terhelésre" buzdítani, inkább csak annyi hogy megfelelő szakemberekkel és megfelelő terápiával újból kinyilik a világ és a régen lehetetlennek hitt dolgok megvalósithatóvá válnak.
És a számomra flow élményt nyújtó futásról sem kell lemondanom. Úgy érzem visszakaptam a szabadságom!
A tornával pedig olyan testtudatosságot kaptam, ami a mindennapokba építhető, pozitív változást hozott!
-
Diana, 30 éves
5 éven belül szültem 3 gyereket, mindegyik 4 kg feletti volt. Sajnos ezt nem is úsztam meg nyomtalanul, mint később kiderült a bal oldali gátizmom le is szakadt. A szülések után jelentkeztek természetesen tünetek is: vizeletszivárgás köhögés vagy tüsszentés során, tág hüvely, kidudorodó has. A legnehezebb az volt, hogy nem tudtam, hogy hol keressem komplexen a megoldást! Intimtorna és a szétnyílt hasizomra specializálódott torna már megvolt, meg is csináltam a tanfolyamot, gyakorolgattam is, volt némi eredménye, de ennél jobbat akartam! Olyan helyet, ahol felmérik azt, hogy milyen állapotban van a gátizmom, hasizmom, személyre szabottan kapok egy gyakorlatsort, ellenőrzik is a hatékonyságot, esetleges fejlődést! Így találtam rá véletlenül Piroskára, aki mindezt egy személyben megtestesítette! Az ő programját követve, 4 hónap alatt eljutottam odáig, hogy már tüsszentésnél nincs vizeletcsepegés, akár tisztasági betét nélkül is bátran elindulhatok otthonról! A hasizmom meg 3.5 ujjnyiról 1 ujjnyira záródott össze. :) Nagyon hálás vagyok Piroskának, hogy a segítségével idáig jutottam, nagyon kedves és rendkívül alapos, felkészült szakember! Jó lenne, ha a frissen szült kismamák ajándékcsomagjába az ő elérhetősége is bekerülne!
- Zsuzsa, 35 éves
Intim problémák esetén szívből ajánlom Piroskát, nagyon részletes tájékoztatást kaptam, minden kérdésemre válaszolt. A vizsgálat sem volt kellemetlen, és objektív eredményt nyújt a medencefenék izomzat állapotáról.
- Anikó, 28 éves
Szülés utáni problémák miatt kerestem fel Piroskát, aki már az első találkozásunk alkalmával elnyerte szimpátiámat. A rendkívül alapos szóbeli problémafeltáró beszélgetést, egy körültekintően, mégis kíméletesen elvégzett vizsgálat követte. Mindehhez Piroska oldott és bizalmi légkört teremtett, ami nagy segítség volt, mert így semmit sem éreztem "cikinek". A kivizsgálás után pedig személyre szabott kezelési tervet kaptam. Külön köszönet azért, hogy mindig van egy kedves mosolya és néhány bátorító szava a csüggedt lélek számára. :) Kiváló szakember, jó szívvel ajánlom Őt mindenkinek!
- Edit, 35 éves
Szülés után méhsüllyedéssel, gyenge gátizomzattal, szétnyílt hasizommal néztem szembe. Kriston Intim Torna, Love Your Belly, Rectus Training Módszer után Piroskát keretem fel problémáimmal, mivel a rendszeres tornáktól már csípőfájdalom is kialakult. Miután mindegyik fentebb említett tanfolyam csak egy-egy problémára fókuszált, nem voltam elégetett. Olyan embert vagy módszert próbáltam keresni, ami komplexen áll a panaszaimhoz. Szerencsére Piroska ilyen szakembernek bizonyult. Minden módszerben tájékozott volt. Átnézte az eddig betanult gyakorlataimat, s csak ott változtatott, ahol szükséges volt. Manuálterápiával javított a csípőmön, gerincemen. Gyakorlatokkal, nyújtásokkal egészítette ki a találkozásunk előtt végzett nagyon egyoldalú mozgásformámat. Úgy érzem az elmúlt 3 hónapban az instrukciói alapján végzett torna sokat lendített a gyógyulásomon. Köszönöm Neki!
- Kata, 34 éves
Ma hajnalban megszületett első kisfiunk, Botond 3700 g-al, 56 cm-el. A SOTE 2-n szültünk, fantasztikus élményekkel gazdagodtunk, csodás szülésznők, dokik es csecsemősök. A szülés 6 óra alatt lezajlott, természetes úton, fájdalomcsillapító nélkül, gátvédelemmel. Néha úgy éreztem meghalok, de aztán mégsem :) A Piroska által tanított légzéstechnikák rengeteget segítettek, mindenkinek csak ajánlani tudom!!! Leírhatatlan élmény a belőlünk lett babát a kezemben tartani! Boldog várakozást kívánok a várandósoknak, akinek még már kibújt, nagyon jó babázást! Piroskának pedig nagyon köszönöm a testi-lelki felkészítést!
- Nóra, 26 éves
Marcell úgy döntött, hogy megajándékoz minket karácsonyra, igy 2,5 héttel előbb december 21-én hosszú vajúdás után, természetes úton, gátmetszéssel, epidurális érzéstelenítés nélkül született meg a mi kisfiúnk! :) Hihetetlen nagy segítséget adott a légzéstechnika amit Piroska óráin sajátítottam el!A szülés egy igazi élmény volt, így aki Czemmel Franciskánál és Tekse doktornál fog szülni annak nagy élmenyben lesz része! Remélem a csapattal találkozom majd a szülés utáni regeneráción!
- Pann, 37 éves
December 23- án 3150 grammal és 52 cm- rel megérkezett K. Balázs. Sikerült hüvelyi úton, természetesen, teljes gátvédelemmel, mélyrelaxációval, érzéstelenítés és más extra nélkül 6 óra alatt kibújnia. Megdicsértek a kondim miatt, a gátizmom lazasága miatt és a légzéstechnikák miatt. Én voltam a szupergörl. Köszi Piroska! Regenerációs tornán találkozunk! És köszönöm még Piroskának azt, hogy tartja bennünk a lelket, hogy milyen jó lesz a szülés. Nekem az is sokat számított, hogy nem aggódtam tőle. Tényleg jó volt! :)
- ZS, 38 éves
Két hüvelyi szülésem után enyhe stressz inkontinenciám maradt hátra menstruációkor jelentkező kismedencei lazaság, illetve kiesés érzéssel. Szüléseimkor kis mértékben repedt a gátizomzatom is. Ezután sokszor fájdalmat jelentett a férjemmel való együttlét, ami sejtettem, hogy a sérüléssel függ össze. Ezekkel a panaszokkal kerestem fel Piroskát. A részletes anamnézisfelvétel és funkcionális vizsgálat után kiderült, hogy a gátizomtornában - amit szoktam végezni - hol, hogy és mit javíthatok a további feljődés érdekében. Fény derült arra is, hogy a gátsérülésem után maradt egy fájdalmas heg. Piroska megtanított, hogy hogyan tudom azt kezelni nap, mint nap annak megszünéséig. Mindenkinek ajánlom, hogy keresse fel őt, aki nem elégedett szülése utáni állapotával, helyesen akar regenerálódni és ehhez széleskörű szakértelmet szeretne kapni. Bónusznak meg kedvességet, természetességet és empátiát. :)
- Kitti, 33 éves
"Kedves Piroska! Nagyon megnyugtatnak a szavaid, köszönöm az összes biztatásodat! Lassan térek magamhoz, kicsit féltem is a műtét után a szextől, de bizony isten igyekszem. Mert tudom mit veszítek...(!) Férjem végtelen türelemmel szelidit, úgy hogy jó úton vagyok azt hiszem, a Te biztatásoddal együtt.Képzeld tornázok, feszegetem a kiírt mennyiség határait, de nagyon jól esik. Hozzá kell tennem, hogy napi egyszer megy a torna, reggel nem tudom az időmbe beépíteni, csak annyit amihez nem kell lefeküdnöm a földre. Igyekszem figyelni a légzést is a has be- és felhúzásokkal, szóval nagyon jó döntés volt, hogy elutaztam hozzád útmutatásért, mert megnyugodtam, hogy nem tudom elrontani ha betartom a javaslatodat. Igyekszem leírni is, hogy tudd mennyi időt fordítottam a tornára, de egy kis bemelegítéssel együtt, és ha jó is a hangulatom, akkor 30 és 45 perc közé fér be a tornám, mert jól esik csak a testemre és magamra figyelni. Nem győzöm eleget mondani, köszönet mindenért. Neked is kívánok minden jót, sikert ahhoz, hogy legyen elég erőd végig vinni a terveidet. Puszi Neked. (A legjobb munkád van, hiszen arra vagy hivatott, hogy erőt adj minden módon az arra rászorulóknak, sok-sok biztatással, és ezt nagyon jól tudod tenni!)Közvetlen, mosolygós vagy, nyugalom árad belőled, ami ahhoz nagyon kell, hogy a kiszolgáltatott ember bizalmat szavazzon Neked. Én ezt láttam és tapasztaltam a találkozásunkkor. Úgyhogy további sok sikert!"
-Edina, 47 éves, méhkivétel után

Évek óta gyakra előjött egy szörnyü érzés: a szomszéd közértből kellett hazarohannom wc-re, előfordult, hogy nem értem el. Vizsgálatok, tükrözések negativak lettek - a tünetek maradtak. Háziorvosom intimtornát javasolt gyógytornásznál. Heti, majd havi rendszerességgel járok, évente elektroterápiás kezelést is kapok, otthon napi 2 alkalommal csinálom végig a gyakorlatokat. Nem merem elkiabálni: az intenziv torna hatására érzem a visszatartás képességét. Remélem, most már ez igy marad.
-Júlia, 67 éves 

Blog


Medencefenék gyógytorna 2015-2019

Medencefenék gyógytorna 2015-2019

  • 2020/01/04 20:57


2014 őszén belső indíttatásból kezdtem el hivatászszerűen foglalkozni medencefenék gyógytornával. A kezdeti heti egy napból ma már minden nap  vizsgálok, kezelek, a hétvégeken gyakran továbbképzésre járok, kongresszusra készülök vagy veszek részt. Óriási igény jelent meg, sok hetes várakozással lehet hozzám bejelentkezni a kontroll melletti, manuális kezelési technikákat is alkalmazó kismedencei fizioterápiára. Nagyon intenzív öt év van mögöttem, összefoglalom a megtett utat.

Önkatéretezés és gyógyulás 20 évesen

Önkatéretezés és gyógyulás 20 évesen

  • 2019/11/02 15:02

Nem kell senkinek bizonygatni, milyen drámai változást hoz egy fiatal nő életében, ha állandó katétert kell viselnie, mert nem tudja  a vizeletét kiüríteni. Már maga a diagnózis felállítása sem volt könnyű, megtalálni azokat az orvosokat, akik partnerként kezelték: dr. Vecsei Anna urológus, dr. Oláh Orsolya nőgyógyász, dr. Kuti Andrea urológus hittek neki, és addig kutattak, míg logikus magyarázatot találtak a problémáira. Innen az út, legalábbis gyógytornász szemmel már könnyű volt :) de jöjjön a személyes beszámoló saját szavaival a kedves fiatal páciensünknek, ami kissé hosszú lesz, de érdemes végig olvasni, sok sok idő, vizsgálat, szó szerint testi és leki szenvedés útján jutott el a megoldáshoz. 

Gyógytornászként a Magyar Urológiai Társaság Kongresszusán, 2019 Eger

Gyógytornászként a Magyar Urológiai Társaság Kongresszusán, 2019 Eger

  • 2019/10/14 10:18

Részt venni egy orvosi kongresszuson több szempontból hasznos dolog. A legújabb kutatások, a témák szisztematikus feldolgozása, egy-egy terület specialistái, külföldi előadók biztosítják, hogy tudásunkat gyarapítsuk, kapcsolatokat építsünk. Az esti társasági és wellness programok pedig a kikapcsolódást, stressz levezetést és feltöltődést segítik.

összes blogbejegyzés